Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brumezoj
brumëzoj:

brumëz/ój kal., -óva, -úar bëj brumë; e bëj si brumë, zbruj.

Sinonime / Të përafërta:
zbruj
Të ngjashme:
brezoj:

brez/ój kal., -óva, -úar i vë breza murit; / e rrethoj diçka me brez gardhi.

brumoj:

brum/ój kal., -óva, -úar mbruj. / pës. brumóhet v. III.

bregëzoj:

bregëz/ój kal., -óva, -úar det. e afroj dhe e lidh te bregu (një anije a një barkë).

frymëzoj:

frymëz/ój kal., -óva, -úar e mbush dikë me dëshirë e me forca për punë etj., i jap frymëzim.

kurmëzoj:

kurmëz/ój kal., -óva, -úar e përkul dhe e mbledh trupin (zakonisht nga një dhembje); / v. III ngre kurrizin dhe qimet përpjetë (kryesisht për macen).