Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brumanik
brumanik:

brumaník,-u m. sh. -ë(t) gjell. byrek me dy shtresa brumi, me vezë, me gjalpë e me qumësht.

Të ngjashme:
britanik:

britaník,-e mb. që lidhet me Britaninë e Madhe, i Britanisë së Madhe: ishujt britanikë; Luani Britanik simbol për Britaninë e Madhe.

bukanik:

bukaník,-e mb. 1. i mbushur: arrë bukanike. 2. bukator.