Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brumac
brumaç:

brumáç,-i m. sh. -ë(t) zool. bubuzheli i murrmë i hardhive.

Të ngjashme:
brumç:

brúmç,-e mb. bised. i butë si brumë; / i shëndoshë, i ngjallur: fëmijë brumçe.

brumçë:

brúmç/ë,-a f. sh. -a(t) topth brumi: supë me brumça.

brumje:

brúmje mb. i butë a i squllët: dardhë brumje.

brumoj:

brum/ój kal., -óva, -úar mbruj. / pës. brumóhet v. III.

brumor:

brumór,-e mb. që është prej brumi; / i butë si brumë: tokë brumore.