Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brumëtore
brumëtore:

brumëtór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. magje për brumin. 2. makinë brumëgatuese.

Të ngjashme:
frymëtore:

frymëtór,-e, -ja f. sh. -e(t).

armëtore:

armëtór/e,-ja f. sh. -e(t) usht. vend i posaçëm ku mbahen armët e municionet.

bimëtore:

bimëtór/e,-ja f. sh. -e(t) libr. koleksion bimësh të thara për qëllime studimi; vendi ku mbahen ato; herbarium.

bukëtore:

bukëtór/e,-ja f. sh. -e(t) furrë bukësh.