Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bruhaje
bruhajë:

bruháj/ë,-a f. sh. -a(t) tokë e shkrifët.

Të ngjashme:
buhatje:

buhátj/e,-a f. sh. -e(t) britma e bufit.

brumje:

brúmje mb. i butë a i squllët: dardhë brumje.

bregajë:

bregáj/ë,-a f. sh. -a(t) breginjë.

brimajë:

brimáj/ë,-a f. sh. -a(t) pëlhurë merimange.

brinajë:

brináj/ë,-a f. sh. -a(t) anëse are.