Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bruhajë
bruhajë:

bruháj/ë,-a f. sh. -a(t) tokë e shkrifët.

Të ngjashme:
bregajë:

bregáj/ë,-a f. sh. -a(t) breginjë.

brimajë:

brimáj/ë,-a f. sh. -a(t) pëlhurë merimange.

brinajë:

brináj/ë,-a f. sh. -a(t) anëse are.

grunajë:

grunáj/ë,-a f. sh. -a(t) grunore1; përmb. grunjërat: ra drapri në grunaja.