Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës brucelozë
brucelozë:

brucelóz/ë,-a f. veter., mjek. sëmundje ngjitëse e bagëtisë, që shkaktohet nga disa baktere e prek edhe njerëzit.