Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bronzte
bronztë:

brónztë (i, e) mb. 1. që është bërë prej bronzi. 2. që ka ngjyrën e bronzit: racë e bronztë.

Të ngjashme:
bronzoj:

bronz/ój kal., -óva, -úar 1. vesh me bronz. 2. i jap ngjyrën e bronzit.

bronzim:

bronzím,-i m. veprimi sipas foljeve.

bronz:

bronz,-i m. sh. -e(t) metal jo i thjeshtë, me ngjyrë kafe të çelët, që del nga lidhja e bakrit me kallajin dhe me zinkun: medalje (përmendore) bronzi; ngjyrë bronzi; derdh në bronz.

bruztë:

brúztë (i, e) mb. që ka ngjyrën e bruzit.