Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bronzoj
bronzoj:

bronz/ój kal., -óva, -úar 1. vesh me bronz. 2. i jap ngjyrën e bronzit.

Të ngjashme:
brinjoj:

brinj/ój kal., -óva, -úar e kthej brinjas; e anoj.

bronztë:

brónztë (i, e) mb. 1. që është bërë prej bronzi. 2. që ka ngjyrën e bronzit: racë e bronztë.

ironizoj:

ironiz/ój kal., -óva, -úar e tall dikë me ironi; jokal. bëj ironi, përdor ironinë. / pës. ironizóhem.

bronzim:

bronzím,-i m. veprimi sipas foljeve.

branoj:

bran/ój kal., -óva, -úar lesoj. / pës. branóhet v. III.