Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bronkit
bronkit:

bronkít,-i m. sh. -e(t) mjek. skuqja dhe ënjtja e cipës së bronkeve: bronkit kronik.

Të ngjashme:
bronkial:

bronkiál,-e mb. anat. që lidhet me bronket, i bronkeve: astma bronkiale (mjek.).

trondit:

trondít kal., -a, -ur 1. tund dhe lëkund me forcë diçka: tërmeti tronditi shtëpinë. 2. fig. lëkund; prish: ua tronditën marrëdhëniet dypalëshe; / i shkaktoj dikujt një dhembje të madhe shpirtërore; e shqetësoj shumë, e prek thellë: ma tronditi zemrën.

bronzim:

bronzím,-i m. veprimi sipas foljeve.

bronk:

bronk,-u m. sh. -e(t) anat. secila nga dy degët e trakesë.

ronit:

ronít (ronís) kal., -a, -ur 1. thërrmoj; grij:; ronit plisat e dheut; ronit duhanin. 2. fig. dërrmoj, rraskapit: e roniti sëmundja.