Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bronkial
bronkial:

bronkiál,-e mb. anat. që lidhet me bronket, i bronkeve: astma bronkiale (mjek.).

Të ngjashme:
bronkit:

bronkít,-i m. sh. -e(t) mjek. skuqja dhe ënjtja e cipës së bronkeve: bronkit kronik.