Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bronk
bronk:

bronk,-u m. sh. -e(t) anat. secila nga dy degët e trakesë.

Të ngjashme:
bronz:

bronz,-i m. sh. -e(t) metal jo i thjeshtë, me ngjyrë kafe të çelët, që del nga lidhja e bakrit me kallajin dhe me zinkun: medalje (përmendore) bronzi; ngjyrë bronzi; derdh në bronz.

barok:

barók,-u m. art. stil, kryesisht në arkitekturën e shek. XVI-XVIII, me larmi zbukurimesh e vijash të përkulura.

baron:

barón,-i m. sh. -ë(t) hist. titull i pronarëve feudalë në Evropën Perëndimore, një shkallë më poshtë se konti.

baron:

bar/ón jokal. v. III, -ói, -úar mbulohet me bar, gjelbërohet: tash barojnë fushat.

biond:

biónd,-e mb., edhe si em., flokëverdhë.