Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës brohoras
brohoras:

brohor/ás jokal. dhe kal., -íta, -ítur brohorit.

Të ngjashme:
brohorit:

brohorít (brohorís) jokal. dhe kal., -a, -ur thërres me gëzim për dikë a për diçka; e përshëndet dhe e miratoj me thirrje. / pës. brohorítem.

brohori:

brohorí,-a f. sh. -(të) brohoritje.