Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brogse
brogsë:

brógs/ë,-a f. sh. -a(t) push në lëvoren e disa drurëve, në lëvozhgën e disa farave etj.; xhufkë.

Sinonime / Të përafërta:
xhufkë
Të ngjashme:
brolle:

bróll/e,-ja f. sh. -e(t) 1. koçan misri. 2. lëvore druri.

bregase:

brégas,-e, -ja f. sh. -e(t).

crogie:

crógi/e,-a f. veprimi sipas foljeve.

rogje:

rogjé,-ja f. sh. -(të) enë e vogël balte, me grykë të ngushtë e me bark; shishe e vogël me bark të rrumbullakët: rogje për vaj (për verë).

bregcë:

brégc/ë,-a f. sh. -a(t) zool. zog sa mëllenja, me pendë të gjelbra, që rron brigjeve të lumenjve; gargull, babil.