Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brizan
brizan:

brizán,-i m. sh. -ë(t) vjet. ai që i binte bririt gjatë luftimeve (në mesjetë), britar.

Sinonime / Të përafërta:
britar
Të ngjashme:
borizan:

borizán,-i m. sh. -ë(t) ai që i bie borisë për sinjale (në ushtri etj.).

artizan:

artizán,-i m. sh. -ë(t) zejtar.

brezar:

brezár,-i m. sh. -ë(t) 1. brez2-4. 2. dërrasë e ngulur në mur për të varur rrobat.

brilant:

brilánt,-i m. sh. -e(t) diamant pa ngjyrë: unazë me brilant.

brinak:

brinák,-e mb., edhe si em. 1. brimadh. 2. fig. inatçor.