Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës brivetmi
brivetmi:

brivétmi m. nj. mit. figurë e përrallave popullore, e përfytyruar si kalë me një bri.

Të ngjashme:
briketim:

briketím,-i m. veprimi sipas foljes: briketimi i tallashit.