Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës britmetar
britmëtar:

britmëtár,-i m. sh. -ë(t) etnogr. vajtues, gjëmëtar.

Sinonime / Të përafërta:
vajtues
gjëmëtar
Të ngjashme:
britmëtare:

britmëtár,-e, -ja f. sh. -e(t).