Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës britmarak
britmarak:

britmarák,-e mb., edhe si em., që bërtet; që lëshon britma: zogj britmarakë.