Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës britmë
britmë:

brítm/ë,-a f. sh. -a(t) 1. zë i fortë, klithmë; ulërimë: britma gëzimi (habie); e pritën me britma; / thirrje, kushtrim: lëshoi britmën dha kushtrimin. 2. etnogr. gjëmë.

Të ngjashme:
britm:

britm,-i m. vjet. vjeshtë.

pritmë:

prít/më (i), -me (e) mb. i pritshëm, i ardhshëm.

brimë:

brím/ë,-a f. sh. -a(t) vrimë.

aritmi:

aritmí,-a f. 1. mjek. çrregullim i rrahjeve të zemrës. 2. fig. libr. çrregullim në ritmin e një pune, të zhvillimit etj.

britar:

britár,-i m. sh. -ë(t) vjet. brizan.