Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës britm
britm:

britm,-i m. vjet. vjeshtë.

Sinonime / Të përafërta:
vjeshtë
Të ngjashme:
britmë:

brítm/ë,-a f. sh. -a(t) 1. zë i fortë, klithmë; ulërimë: britma gëzimi (habie); e pritën me britma; / thirrje, kushtrim: lëshoi britmën dha kushtrimin. 2. etnogr. gjëmë.

brith:

brith,-i m. sh. -a(t) i thatë, çiban.

aritmi:

aritmí,-a f. 1. mjek. çrregullim i rrahjeve të zemrës. 2. fig. libr. çrregullim në ritmin e një pune, të zhvillimit etj.

barium:

bárium,-i m. kim. metal i butë me ngjyrë të argjendtë (simboli Ba): oksidi i bariumit; sulfati i bariumit.

bitme:

bítm/e,-ja f. sh. -e(t) bimëz; mënjollë.