Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brith
brith:

brith,-i m. sh. -a(t) i thatë, çiban.

Sinonime / Të përafërta:
çiban
Të ngjashme:
brirth:

brirth,-i m. sh. -ë(t) secili nga brirët e kërmillit, të disa kandrrave etj., prekël: brirthët e gaforres.

britm:

britm,-i m. vjet. vjeshtë.

bryth:

bryth,-i m. sh. -ë(t) zool. urith.

grith:

grith kal., -a, -ur. 1. gërvisht. 2. jokal. v. III gërvin: grithte sharra.

urith:

uríth,-i m. sh. -ë(t) 1. zool. gjitar i vogël, me turi të zgjatur, me sy shumë të vegjël e me qime të ndritshme, që jeton nën tokë. 2. fig. shar. njeri me trup shumë të vogël; mistrec.