Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës britar
britar:

britár,-i m. sh. -ë(t) vjet. brizan.

Sinonime / Të përafërta:
brizan
Të ngjashme:
brinar:

brinár,-i m. sh. -ë(t) keq. burrë, të cilit e shoqja i vë brirë.

pritar:

pritár,-i m. sh. -ë(t) ai që i zë pritë dikujt.

arëtar:

arëtár,-i m. sh. -ë(t) bujk.

baltar:

baltár,-i m. sh. -ë(t) ai që gatuan baltë për tulla, për mure etj.

baritor:

baritór,-e mb. 1. që ka tiparet e jetës e të punës së barinjve; që rron me bagëti; që mbështetet në blegtorinë: jetë baritore; fise baritore. 2. art. që i këndon jetës së barinjve e natyrës së bukur: poezi (melodi) baritore.