Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës britanik
britanik:

britaník,-e mb. që lidhet me Britaninë e Madhe, i Britanisë së Madhe: ishujt britanikë; Luani Britanik simbol për Britaninë e Madhe.

Të ngjashme:
baltanik:

baltaník,-e mb. baltak.

brumanik:

brumaník,-u m. sh. -ë(t) gjell. byrek me dy shtresa brumi, me vezë, me gjalpë e me qumësht.

drithanik:

drithaník,-u (drithník,-u) m. sh. -ë(t) koçek drithi; hambar për drithë.

kripanik:

kripaník,-uI m. sh. -ë(t) kripës.

kripanik:

kripaník,-uII m. sh. -ë(t), edhe si mb., mospërf. njeri shumë i varfër.