Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brishtoj
brishtoj:

brisht/ój kal., -óva, -úar thërrmoj.

Të ngjashme:
trishtoj:

trisht/ój kal., -óva, -úar i ngjall dikujt trishtim: e trishtoi shumë.

bishtoj:

bishtój,-i m. sh. -a(t) keq. bishtnues.

rishtoj:

risht/ój kal., -óva, -úar përtërij: i rishtoi forcat.

barashtoj:

barasht/ój kal., -óva, -úar e bëj të barabartë nga të dyja anët (barrën etj.).

barishtor:

barishtór,-e mb. 1. që është si bar, pa kërcell ose me kërcell të hollë e me gjethe të blerta; jo i drunjëzuar: bimë barishtore; kërcell barishtor. 2. me barishte: vend barishtor.