Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brirth
brirth:

brirth,-i m. sh. -ë(t) secili nga brirët e kërmillit, të disa kandrrave etj., prekël: brirthët e gaforres.

Sinonime / Të përafërta:
prekël
Të ngjashme:
brirtë:

brírtë (i, e) mb. që është prej briri, brinor, brijor: krehër i brirtë.

brith:

brith,-i m. sh. -a(t) i thatë, çiban.

blinth:

blinth,-i m. bot. barishte moçalesh, me kërcell të trashë e me fije të holla.

brirje:

brírj/e,-a f. sh. -e(t) bamje.

brukth:

brukth,-i m. sh. -e(t) bot. bimë me rrënjë si patate e me lëkurë të zezë.