Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brirte
brirtë:

brírtë (i, e) mb. që është prej briri, brinor, brijor: krehër i brirtë.

Sinonime / Të përafërta:
brijor
Të ngjashme:
brirje:

brírj/e,-a f. sh. -e(t) bamje.

brirth:

brirth,-i m. sh. -ë(t) secili nga brirët e kërmillit, të disa kandrrave etj., prekël: brirthët e gaforres.

briket:

brikét,-i m. sh. -a(t) kokërr e vogël, që bëhet me ngjeshje të pluhurit të qymyrit etj.

grirje:

grírj/e,-a f. veprimi sipas foljeve.

prirje:

prírj/e,-a f. sh. -e(t) 1. anim. 2. drejtimi që ndjek dikush në veprimet, në sjelljet e në pikëpamjet e tij; drejtimi që merr diçka gjatë zhvillimit. 3. dëshira e dikujt për t’u marrë me një veprimtari; aftësia e natyrshme: ka prirje për muzikë.