Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brirtë
brirtë:

brírtë (i, e) mb. që është prej briri, brinor, brijor: krehër i brirtë.

Sinonime / Të përafërta:
brijor
Të ngjashme:
brirth:

brirth,-i m. sh. -ë(t) secili nga brirët e kërmillit, të disa kandrrave etj., prekël: brirthët e gaforres.

brirje:

brírj/e,-a f. sh. -e(t) bamje.

britm:

britm,-i m. vjet. vjeshtë.

brith:

brith,-i m. sh. -a(t) i thatë, çiban.

blertë:

blértë (i, e) mb. që ka ngjyrën e barit ose të gjetheve të njoma, i gjelbër: fustan i blertë; ara të blerta.