Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brirëzohet
brirëzohet:

brirëz/óhet vetv. v. III, -úa (u), -úar bëhet i brirtë a si i brirtë.

Të ngjashme:
brymëzohet:

brymëz/óhet vetv. v. III, -úa (u), -úar bëhet brymë.

bregëzohet:

bregëzóhet vetv. v. III e bregëzoj. / pës. bregëzóhet v. III.

brumëzohet:

brumëzóhet vetv. v. III e brumëzoj. / pës. brumëzóhet v. III.

kripëzohet:

krípëzóhet vetv. v. III e kripëzoj. / pës. kripëzóhet v. III.

bigëzohet:

bigëzóhet vetv. v. III e bigëzoj: aty bigëzohet udha. / pës. bigëzóhet v. III.