Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës briqen
briqen:

briqén,-i m. mit. figurë e përrallave popullore, që përfytyrohet si shtazë me një bri.

Të ngjashme:
briket:

brikét,-i m. sh. -a(t) kokërr e vogël, që bëhet me ngjeshje të pluhurit të qymyrit etj.

brizan:

brizán,-i m. sh. -ë(t) vjet. ai që i binte bririt gjatë luftimeve (në mesjetë), britar.

turiqen:

turiqén,-e mb., edhe si em., shar. që i ka nofullat të zgjatura përpara si të qenit.

briçe:

bríçe mb., edhe si em. f., brikoçe.

liqen:

liqén,-i m. sh. -e(t) pellg shumë i madh, zakonisht me ujë të ëmbël, i rrethuar nga të gjitha anët me tokë: liqen malor; liqeni i Shkodrës (i Ohrit); liqenet e Lurës (e Dumresë); liqeni i Fierzës (i Komanit).