Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brinor
brinor:

brinór,-e mb. 1. i brirtë 2. edhe si em., që ka brirë.

Të ngjashme:
birnor:

birnór,-e mb. që është si prej biri: kujdes birnor.

brijor:

brijór,-e mb. i brirtë.

brinar:

brinár,-i m. sh. -ë(t) keq. burrë, të cilit e shoqja i vë brirë.

brinjor:

brinjór,-e mb. që lidhet me brinjët, i brinjëve; që është si brinjë: përkulje brinjore.

urinor:

urinór,-e mb. libr. që lidhet me urinën, i urinës: rrugët urinore.