Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brinoke
brinoke:

brinóke mb., edhe si em. f., dele me brirë.

Të ngjashme:
brinjoke:

brinjók/e,-ja f. sh. -e(t) brinjë mali.

blinore:

blinór/e, -ja f. kryes. sh. bot. familje drurësh e shkurresh, ku hyn edhe bliri; dru a shkurre e kësaj familjeje.

brimore:

brimór/e,-ja f. sh. -e(t) qepshe me vrima.

brinjore:

brinjór,-e, -ja f. sh. -e(t) kodër a mal me brinja.

brinak:

brinák,-e mb., edhe si em. 1. brimadh. 2. fig. inatçor.