Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brinjoke
brinjoke:

brinjók/e,-ja f. sh. -e(t) brinjë mali.

Të ngjashme:
brinjore:

brinjór,-e, -ja f. sh. -e(t) kodër a mal me brinja.

brinoke:

brinóke mb., edhe si em. f., dele me brirë.

brinjëse:

brínjës/e,-ja f. sh. -e(t) 1. brinjë bagëtie me mish: brinjëse derri. 2. shpatull samari, brinjë djepi etj.

brinjohem:

brinjóhem vetv. e brinjoj.

brinjoj:

brinj/ój kal., -óva, -úar e kthej brinjas; e anoj.