Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës brinjedale
brinjëdalë:

brinjëdálë mb. shumë i dobët nga shëndeti.

Të ngjashme:
rrënjëdalë:

rrënjëdálë mb., edhe si em., bised. 1. që nuk ka lënë fëmijë; derëshuar (edhe si mallk.). 2. i vuajtur, i mjerë, i shkretë.