Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brinjas
brinjas:

brínjas (brínjazi) ndajf. 1. nga ana e brinjëve; anash; tërthorazi: ra brinjas; zvarritem brinjazi. 2. fig. kalimthi; përciptas.

Sinonime / Të përafërta:
anash
kalimthi
përciptas
Të ngjashme:
bricjap:

bricjáp,-e mb., edhe si em., me brirë si të cjapit (për dhi).

brinajë:

brináj/ë,-a f. sh. -a(t) anëse are.

brinjëse:

brínjës/e,-ja f. sh. -e(t) 1. brinjë bagëtie me mish: brinjëse derri. 2. shpatull samari, brinjë djepi etj.

brinjoj:

brinj/ój kal., -óva, -úar e kthej brinjas; e anoj.

brinjor:

brinjór,-e mb. që lidhet me brinjët, i brinjëve; që është si brinjë: përkulje brinjore.