Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brinatak
brinatak:

brinaták,-e mb., edhe si em., brikoç: dhi brinatake.

Sinonime / Të përafërta:
brikoç
Të ngjashme:
brishtak:

brishták,-e mb, edhe si em., i brishtë: fëmijë brishtak.

brinak:

brinák,-e mb., edhe si em. 1. brimadh. 2. fig. inatçor.