Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brinak
brinak:

brinák,-e mb., edhe si em. 1. brimadh. 2. fig. inatçor.

Sinonime / Të përafërta:
brimadh
inatçor
Të ngjashme:
brinar:

brinár,-i m. sh. -ë(t) keq. burrë, të cilit e shoqja i vë brirë.

barina:

barína(-t) f. sh. bised. barërat e këqija.

binjak:

binják,-e mb., edhe si em. 1. që ka lindur njëkohësisht me një tjetër nga e njëjta mëmë: motra binjake; qengja binjakë; binjakët ngjajnë. 2. që ka dy pjesë të ngjitura, dyshe: kumbull binjake. 3. fig. shumë i ngjashëm me një tjetër.

branar:

branár,-e mb., edhe si em., që i lë punët zvarrë, zvarritës.

brinajë:

brináj/ë,-a f. sh. -a(t) anëse are.