Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brimore
brimore:

brimór/e,-ja f. sh. -e(t) qepshe me vrima.

Të ngjashme:
bimore:

bimór,-e, -ja f. sh. -e(t) tokë me bimë bujqësore.

blinore:

blinór/e, -ja f. kryes. sh. bot. familje drurësh e shkurresh, ku hyn edhe bliri; dru a shkurre e kësaj familjeje.

bregore:

bregór/e,-ja f. sh. -e(t) breg i ulët a kodër e vogël, bregale.

brekore:

brekór/e,-ja f. sh. -e(t) bot. shpargër.

brerore:

brerór/e,-ja f. sh. -e(t) kurorë e ndritshme e pikturuar përqark kokave të shenjtorëve në ikona; / rreth i shkëlqyer përqark një sendi të ndritshëm; aureolë: brerorja e Hënës.