Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brime
brimë:

brím/ë,-a f. sh. -a(t) vrimë.

Të ngjashme:
briçe:

bríçe mb., edhe si em. f., brikoçe.

bryme:

brýme mb., edhe si em. f. 1. me qime të përhime, kënutë: dhi bryme. 2. e thinjur: grua bryme.

prime:

príme(-t) f. sh. mjekime me barna popullore.

rrime:

rrím/e,-ja f. sh. -e(t) zool. glistër.

borimë:

borím/ë,-aI f. sh. -a(t) borë e imët e përzier me shi.