Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brimaje
brimajë:

brimáj/ë,-a f. sh. -a(t) pëlhurë merimange.

Të ngjashme:
brinajë:

brináj/ë,-a f. sh. -a(t) anëse are.

brimadh:

brimádh,-e mb., edhe si em., me brirë të mëdhenj.

brimore:

brimór/e,-ja f. sh. -e(t) qepshe me vrima.

brimadhe:

brimádh,-e, -ja f. sh. -e(t) fig. keq. që e tradhton burrin; e përdalë.

brimadh:

brimádh,-i m. sh. -ë(t) fig. keq. brinar.