Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brimajë
brimajë:

brimáj/ë,-a f. sh. -a(t) pëlhurë merimange.

Të ngjashme:
brinajë:

brináj/ë,-a f. sh. -a(t) anëse are.

brimadh:

brimádh,-e mb., edhe si em., me brirë të mëdhenj.

brimadh:

brimádh,-i m. sh. -ë(t) fig. keq. brinar.

brimoj:

brim/ój kal., -óva, -úar 1. shpoj një vrimë. 2. fig. hetoj kudo që të zbuloj një të fshehtë.

blinajë:

blináj/ë,-a f. sh. -a(t) blinishtë.