Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brimadh
brimadh:

brimádh,-e mb., edhe si em., me brirë të mëdhenj.

brimadh:

brimádh,-i m. sh. -ë(t) fig. keq. brinar.

Sinonime / Të përafërta:
brinar
Të ngjashme:
brimadhe:

brimádh,-e, -ja f. sh. -e(t) fig. keq. që e tradhton burrin; e përdalë.

barkmadh:

barkmádh,-e mb., edhe si em. 1. me barkun të madh, barkalec, barkashor. 2. keq. grykës, i pangopur; që pasurohet në kurriz të të tjerëve.

brigadë:

brigád/ë,-a f. sh. -a(t) usht. njësi e përbërë nga disa regjimente; / njësi e organizuar të rinjsh, vullnetarësh etj.

brimajë:

brimáj/ë,-a f. sh. -a(t) pëlhurë merimange.