Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brimë
brimë:

brím/ë,-a f. sh. -a(t) vrimë.

Të ngjashme:
borimë:

borím/ë,-aI f. sh. -a(t) borë e imët e përzier me shi.

borimë:

borím/ë,-aII f. sh. -a(t) anie are.

bricë:

bríc/ë,-a f. sh. -a(t) gur stralli.

brisë:

brís/ë,-a f. mjek., veter. brejë; qimëz.

britmë:

brítm/ë,-a f. sh. -a(t) 1. zë i fortë, klithmë; ulërimë: britma gëzimi (habie); e pritën me britma; / thirrje, kushtrim: lëshoi britmën dha kushtrimin. 2. etnogr. gjëmë.