Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brikoç
brikoç:

brikóç,-e mb., edhe si em., me një bri të thyer: dhi brikoçe.

Të ngjashme:
brijor:

brijór,-e mb. i brirtë.

briket:

brikét,-i m. sh. -a(t) kokërr e vogël, që bëhet me ngjeshje të pluhurit të qymyrit etj.

brimoj:

brim/ój kal., -óva, -úar 1. shpoj një vrimë. 2. fig. hetoj kudo që të zbuloj një të fshehtë.

brinor:

brinór,-e mb. 1. i brirtë 2. edhe si em., që ka brirë.

brizoj:

briz/ój kal., -óva, -úar qëroj; pastroj. / pës. brizóhet v. III.