Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës briket
briket:

brikét,-i m. sh. -a(t) kokërr e vogël, që bëhet me ngjeshje të pluhurit të qymyrit etj.

Të ngjashme:
banket:

bankét,-i m. sh. -e(t) gosti për nder të dikujt a për një ngjarje të shënuar.

baritet:

barít/et vetv. v.III, -(u), -ur humbet shijen, bëhet i bartë: u barit gjella.

briketoj:

briket/ój kal., -óva, -úar bëj briket. / pës. briketóhet v. III.

brikoç:

brikóç,-e mb., edhe si em., me një bri të thyer: dhi brikoçe.

briqen:

briqén,-i m. mit. figurë e përrallave popullore, që përfytyrohet si shtazë me një bri.