Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brijor
brijor:

brijór,-e mb. i brirtë.

Të ngjashme:
brinor:

brinór,-e mb. 1. i brirtë 2. edhe si em., që ka brirë.

brinjor:

brinjór,-e mb. që lidhet me brinjët, i brinjëve; që është si brinjë: përkulje brinjore.

bijor:

bijór,-e mb. që është si prej bije: dashuri bijore.

baritor:

baritór,-e mb. 1. që ka tiparet e jetës e të punës së barinjve; që rron me bagëti; që mbështetet në blegtorinë: jetë baritore; fise baritore. 2. art. që i këndon jetës së barinjve e natyrës së bukur: poezi (melodi) baritore.

birnor:

birnór,-e mb. që është si prej biri: kujdes birnor.