Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brijohem
brijohem:

brij/óhem (brinó/hem) vetv., -óva (u), -úar 1. v. III i dalin brirët. 2. v. III kërcënohet me brirë. 3. fig. bëhem gati të zihem, hakërrohem. 4. fig. më rritet mendja, mbahem më të madh.

Sinonime / Të përafërta:
hakërrohem
Të ngjashme:
mbrijohem:

mbrij/óhem vetv., -óva (u), -úar acarohem, grindem ose përleshem me dikë.

brinjohem:

brinjóhem vetv. e brinjoj.

brimohet:

brimóhet vetv. v. III shpohet, bëhet me vrima. / pës. brimóhet v. III.

dritohem:

dritóhem vetv. dritësohem. / pës. dritóhem.

drujohem:

drujóhem vetv. e drujoj: m’u drujua këmba.