Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brihell
brihell:

brihéll,-e mb., edhe si em., me brirë të gjatë e të drejtë.

brihell:

brihéll,-e, -ja f. sh. -e(t) piperkë e hollë dhe e gjatë.

Të ngjashme:
grikëll:

grík/ëll,-lla f. sh. -lla(t) zool. bregcë.

krikëll:

krík/ëll,-lla m. sh. -lla(t) gotë e madhe me një vegsh: një krikëll birrë.