Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brigade
brigadë:

brigád/ë,-a f. sh. -a(t) usht. njësi e përbërë nga disa regjimente; / njësi e organizuar të rinjsh, vullnetarësh etj.

Të ngjashme:
bregale:

bregál/e,-ja f. sh. -e(t) bregore.

brigadier:

brigadiér,-i m. sh. -ë(t) hist. drejtues i një brigade prodhimi.

brimadh:

brimádh,-e mb., edhe si em., me brirë të mëdhenj.

brimadhe:

brimádh,-e, -ja f. sh. -e(t) fig. keq. që e tradhton burrin; e përdalë.

brimadh:

brimádh,-i m. sh. -ë(t) fig. keq. brinar.