Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brigadë
brigadë:

brigád/ë,-a f. sh. -a(t) usht. njësi e përbërë nga disa regjimente; / njësi e organizuar të rinjsh, vullnetarësh etj.

Të ngjashme:
brimadh:

brimádh,-e mb., edhe si em., me brirë të mëdhenj.

brimadh:

brimádh,-i m. sh. -ë(t) fig. keq. brinar.

bregajë:

bregáj/ë,-a f. sh. -a(t) breginjë.

brimajë:

brimáj/ë,-a f. sh. -a(t) pëlhurë merimange.

brinajë:

brináj/ë,-a f. sh. -a(t) anëse are.