Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bridashe
bridashe:

bridásh/e,-ja f., edhe si mb., lahutë për këngët epike: lahutë bridashe.

Të ngjashme:
brimadhe:

brimádh,-e, -ja f. sh. -e(t) fig. keq. që e tradhton burrin; e përdalë.